fredag 1 februari 2019

Minnets slutna rum



Minnets slutna rum

Utgivningsdatum: 21 januari 2019
Titel:                     Minnets slutna rum
Författare:            Jan Bertoft & Håkan Tängnander

Från förlagets hemsida:

Den kände festfixaren, kulturpersonligheten och samhällsdebattören mördas i centrala Stockholm. Kriminalinspektör Vanja Ek får ansvaret att leda utredningen, men under jakten på mördaren väcks plågsamma barndomsminnen till liv – kommer det att påverka polisarbetet? Samtidigt visar plötsligt regeringskansliet intresse för mordet och fallet tar oväntade vändningar.

Storyn om Vanja Ek känns först som en ordinär kriminalroman och jag har lite svårt att komma in i boken till en början. Den innehåller både klassiska polisutredare med lite taskig kvinnosyn, men även lite annorlunda utredare och perspektiv som gör att min nyfikenhet hålls vid liv och jag vill fortsätta läsa. Vanja ifrågasätter sitt ledarskap, men frågan är, är det typiskt kvinnligt eller bara mänskligt? Jag vill tro det senare. 
Boken har en skön butterhet och ett i vissa stycken ganska gammaldags språk vilket jag gillar och tycker stämmer in på personligheterna i boken.
Vanjas mörka minnen och fallet hon leder vävs samman och blir riktigt spännande ju längre in i boken man kommer.
Jag ser fram emot att följa Kriminalinspektör Ek och hennes kolleger, det ska bli spännande att få se både hur hon  och gruppen utvecklas och löser fler fall tillsammans framöver.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar