måndag 18 juli 2016

Flugfiskarens dotter




Titel: Flugfiskarens dotter

Författare: Theréze Ingmarson

Förlag: Hoi Förlag

Utgiven: 5 maj 2015

ISBN: 978-91-7557-960-3


Från bokens baksida:

Fastighetsmäklaren Sophie lämnar västkusten över sommaren för att förverkliga sin avlidne pappas dröm om att bygga en timmerstuga på tomten djupt inne i Älvdalens skogar. Men den lugna sommar med tid för eftertanke som hon hoppats på verkar vara något hon får klara sig utan.
Barndomsvännen Christer bor kanske lite för nära och sätter möjligen igång lite för mycket känslor inom Sophie, känslor som hon varken vill ha eller har tid med. Exet Stefan spökar både i tankar och via oönskade och allt mer obehagliga meddelanden.
En okänd bil kör omkring på vägarna runt byn, dolda relationer med dramatiska konsekvenser avslöjas hos invånarna, och ett spontanköp av en missanpassad häst gör inte vardagen enklare. Det är tur att hon har Ingemar, mannen vid bron, som har en förmåga att dyka upp när Sophie behöver det som bäst.

Sophie åker till Älvdalen för att känna närvaron till sin döde far och förverkliga hans dröm om att bygga en timmerstuga vid Dalälven. Hon är en sörjande, sökande och rastlös själ som gör faderns dröm till sin. Flugfiskarens dotter är en finstämd bok med fina miljöer, mycket känslor, frustration och spänning. En bra berättelse som håller mig intresserad ända till sista sidan! Dessutom tyckte jag det lite mindre formatet var trevligt.
Jag hoppas att det kommer en fortsättning så att jag få reda på hur det gör för Sophie!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar