söndag 16 oktober 2016

Härskarnas orden



Titel:  Härskarnas Orden

Författare: Malin & John Arentoft

Utgiven:  2016

Förlag:  Calidris

ISBN:  978-91-639-1019-7


Från författarnas hemsida:
Ett brutalt mordförsök på en framstående läkare utmynnar i att en polis avrättas och den egensinniga åklagaren Alexandra Zachrisson utses att leda förundersökningen. Då fallet har politiska kopplingar tvingas Alexandra samarbeta med Tom Gozzi från Säkerhetspolisen.
Utredningen kastar Alexandra och Tom mellan Rosenbad, en mystisk orden och den militanta extremvänstern. Trots att Alexandra är fast besluten att skaffa barn på egen hand och Tom kämpar mot sitt sexmissbruk inleder de en sexuell relation. 



Härskarnas Orden är en kriminalroman som innehåller det mesta. Spänning, erotik och en härlig ironisk ton.
På sin hemsida skriver författarna att de började skriva tillsammans i frustration över hur orealistiskt  polis- och åklagararbetet oftast skildras i böcker och på film och att verkligheten oftast är mer spännande än fantasin. De har tillsammans insyn i både åklagarvärlden och i piketpolisens och Säpos arbete. Och även om det är en fiktiv berättelse som de skrivit så väcks helt klart mina funderingar på hur det går till i maktens korridorer. Malin och John Arentoft bjuder mig som läsare på det mesta av vad en underhållande kriminalberättelse ska ha.
Tack för underhållande läsning!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar