söndag 16 oktober 2016

Över frusen älv







Titel: Över frusen älv

Författare: Theréze Ingmarson

Utgiven:  2016 av Theréze Ingmarson, Åskloster, Sverige

Omslag: Sanna Sporrong Form

Från bokens baksida:
Det är höst när Sophie återvänder till Älvdalen och bosätter sig på den gård hon köpt djupt inne i skogen. Nya vänner och känslorna för Christer får henne att lämna västkusten för gott. Hon fyller gården med vanskötta djur som en avliden släkting lämnar efter sig.
Samtidigt maler minnen från sommarens otäcka händelser vid sommarstugan nästgårds. Och vem ses som mest varglik, giriga arvtagare eller de fyrbenta som smyger runt knuten. Allt medan kylan tränger sig på.

Över frusen älv är uppföljaren till Flugfiskarens dotter och jag är så glad att Theréze låter mig fortsätta följa Sophie. För du som blir sugen på att läsa den måste så klart läsa första boken innan du läser denna om du inte gjort det redan.
Jag kommer snabbt i  i berättelsen och tycker precis lika mycket om Över frusen älv som Flugfiskarens dotter. Språket, miljöerna och den äkta känslan som finns genom hela boken. Jag gillar verkligen sättet den är skriven på, de korta meningarna , drivet och tonen i berättelsen. Och åter igen, jag vill fortsätta följa och veta hur det går för Sophie.
Tack för en mycket bra bok Theréze.
Att boken dessutom har ett fint omslag och ett behändigt format är en ren bonus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar