söndag 17 september 2017

Drömmar och dilemman

Titel: Drömmar och dilemman
Författare: Elin Eldestrand
Förlag: Hoi Förlag
ISBN: 9789176970287
Utgivningsdatum: 21 maj 2017
Bandtyp: Inbunden
Andra format: E-bok


Från förlagets hemsida:


Man kommer långt med artighet, men ännu längre med problemlösning.
Charlie växer upp med sin mamma i en fallfärdig stuga strax utanför Luddinges finaste bostadsområde. Grannarna är alkoholister och mamma erbjuder sina tjänster till karlar som är villiga att ge pengar till ett nytt tak, en ny soffa eller helt enkelt mat för dagen. Charlie drömmer om att blir hemmafru med ett stort hus och hushållerska. Och att få gifta sig med Drömprinsen.
När andra delen av En framtida hemmafrus bekännelser tar vid är Häxan Lömsk död och begraven. Charlie har hittat Drömprinsen i Erik och allt borde vara frid och fröjd, men icke.
Efter sitt misslyckade försök att ha ihjäl Majken är Charlie vrålrädd att misslyckas igen och därför ligger hon lågt med problemlösning. Till en början i alla fall. Fast så dyker Majken upp i Luddinge, mer fientlig än någonsin. Dessutom uppenbarar sig en kvinna som är otäckt lik Häxan Lömsk och vem är den där karlen som mamma tycks ha fallit ordentligt för? Och det är någon som hotar Charlies gravida vän Eva-Stina med tvångssterilisering. Inte nog med det – Erik vill presentera Charlie för sin adliga familj.
Problemen och skräcken hopar sig, men vågar Charlie lösa problemen?
Elin Eldestrand är tillbaka med andra delen i trilogin om Charlie – en bisarr skröna som inte ska tas på alltför stort allvar.


Överraskningsmomentet var ju inte det samma när jag började läsa andra delen om Charlie så klart. Men det gör inget, för hon är tillbaka och hon är sig lik, det är huvudsaken. Andra boken tar vid där den första slutade. Och även i den här boken löser Charlie problem på ett lite mer annorlunda sätt än vi andra.
Känslan och den svarta humorn går som en röd tråd genom Elin Eldestrands böcker. Det är inte utan att jag önskar att jag hade lite Charlie i mig ibland.

Drömmar och dilemman är en lättläst bok med bra flyt i texten och en underfundighet som jag verkligen gillar. Läs den vet jag!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar